fav icon koiacademy 01

Geïnspireerd door kennis en compassie

Wij bieden een breed scala hoogwaardige cursussen, workshops en overige educatieve activiteiten voor de Koi community.

Koi Academy is een samenwerkingsverband tussen KoiToday.nl, KoiSkills en KoiQuestion. Wij bieden een professionele en brede variatie aan cursussen, voor zowel beginners als gevorderden. Bij een aantal cursussen staat een “gewenste vooropleiding”. Dat is geen voorwaarde, maar de cursussen sluiten min of meer op elkaar aan, waardoor het als starter handig is om die volgorde aan te houden. Hebt u al bepaalde kennis en vaardigheden, dan kunt u natuurlijk gewoon instappen waar u wilt.

Iedere gevolgde cursus geeft recht op een Certificaat van Deelname. Wij nemen daarnaast voor de liefhebbers ook examens af op twee niveaus. U kunt hier de titels “KoiDeskundige (KD)” en “KoiSpecialist (KS)” mee behalen. Hiervoor dient u de bijbehorende cursussen van Koi Academy te hebben gevolgd en het betreffende examen met een voldoende te hebben afgerond. Met deze diploma’s kunt u aantoonbaar uw kennisniveau overleggen. Dit kan handig zijn als u iemand wilt adviseren of wanneer u een koigerelateerde (bij)baan ambieert. De Adviesgroep Koi en Vijver stelt als voorwaarde voor toetreding het behalen van de “KoiSpecialist” certificering. Natuurlijk is het vooral voor uzelf een erkenning van uw deskundigheid en uiteraard is het doen van examen geen verplichting.

De Koi Academy is een exclusieve samenwerking aangegaan met koivereniging KoiCave. Wanneer u lid bent van deze vereniging, ontvangt u 10 euro per cursus korting op het inschrijfgeld. Wanneer u twee cursussen volgt via Koi Academy heeft u het lidmaatschapsgeld van deze mooie club dus al ruim terugverdiend. KoiCave biedt naast korting op onze cursussen nog vele andere voordelen.

Alle cursussen zijn geheel verzorgd. Koffie/Thee/Fris, een uitgebreide lunch, materiaal, een luxe cursusboekje en schrijfgerij behoren tot de standaard uitrusting van de Koi Academy.

Bekijk onze cursussen
0+
Cursisten
0
Cursussen
0
Docenten
0
Locaties

DE OPRICHTERS

Joop van Tol
Joop van TolKoi Today
Sinds mijn prille jeugd ben ik al verknocht aan het kijken naar visjes. Dat begon op jonge leeftijd, toen ik uren gebiologeerd naar het aquarium van mijn oom kon kijken. Zelf ben inmiddels al zo’n 20 jaar koiliefhebber, na zo’n 20 jaar fanatiek in de aquariumwereld te hebben rondgehangen.

Na 11 jaar in het bestuur van een koivereniging actief te zijn geweest, heb ik een klein bedrijfje opgericht, genaamd KoiToday.nl dat kennisdeling tot doel heeft gesteld. Al jaren organiseerde ik cursussen, tot ik de samenwerking ben aangegaan met KoiSkills en KoiQuestion. Sinds kort opereren we onder de naam Koi Academy.

Naast cursus geven schrijf ik artikelen voor nationale en internationale bladen en heb ik inmiddels twee boeken uitgebracht (“KoiBijbel: Herkennen en Beoordelen” en “KoiBijbel: Waterkwaliteit”). Daarnaast adviseer ik dealers en hobbyisten op met name het gebied van koigezondheid en waterkwaliteit. Tot slot ben ik Local Certified Judge, waardoor ik op koishows als keurmeester mag optreden.

Tiebo Jacobs
Tiebo JacobsKoiQuestion
Mijn eerste siervissen kreeg ik door het ruilen van twee dikke padden tegen een sarasa en een shubinkin. Ik was tien jaar. Na het bijplaatsen van enkele kleine Koi werden de vissen ziek en kwamen er gaten in. Onwetend verrichte ik een operatie dat ontaarde in een autopsie. Mijn vader kocht daarop voor mij het grote vijverboek van Ada Hofman en vanaf daar is mijn leergier te doorgronden nooit meer gestopt.

Na de boeken volgden fora. Kort hierop werd ik gevraagd eens een artikel te schrijven. Inmiddels ben ik auteur geweest voor Koi Magazines over de hele wereld. Samen met Bram Rohaan richtte ik KoiQuestion op en daarmee was de online journalistiek in de Koi hobby geboren. Foto’s fotografie, video’s, interviews, lezingen en meer; kennisdeling is hierbij het motto. Ook is KoiQuestion een kweekvijver gebleken voor talent en andere goede initiatieven in de Koi Community.

Mijn specialisatie ligt op het herkennen van toekomstpotentieel bij jonge Koi.

Marco Zegers
Marco ZegersKoiSkills
Als kleine jongen was ik al geïntrigeerd door het gedrag van vissen, vooral van karpers, met als doel om ze te vangen op open water. De hobby vervolgde met het houden van aquaria. Paar jaar daarna bouwde ik mijn eerste vijver. Één van mijn koi werd helaas ziek en ik besloot om cursussen te volgen om mijn kennis te vergroten. Zo ontmoette ik Joop van Tol.

Nadat ik alle cursussen gevolgd had was de stap naar cursussen geven klein. Immers ben ik docent Natuur- en scheikunde van beroep. Daarnaast deed ik aan kennisdeling als actief redactielid bij KoiQuestion. Zo’n 5 jaar werkte ik intensief samen met Tiebo Jacobs en andere teamleden. Ik schreef vele artikelen, bezocht volop koishows, koidealers en ook kwekers.

In 2020 bedacht ik KoiSkills. Ik wil hiermee het kennisdelen voortzetten. Koi Academy past daar perfect in voor mij. Het voelt betekenisvol om een uitgebreid cursuspakket te ontwikkelen en deze aan te bieden aan hobbyisten. Met z’n allen tillen we deze hobby naar een hoger niveau en verhogen we het welzijn van onze vissen.

600+ Cursisten hebben hier al hun kennis vergaard

Abonneer je op onze nieuwsbrief en evolueer je skills als hobbyist of professional.

Bedankt voor je inschrijving. We houden je op de hoogte
Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.