Koi Today

Sinds mijn prille jeugd ben ik al verknocht aan het kijken naar visjes. Dat begon op jonge leeftijd, toen ik uren gebiologeerd naar het aquarium van mijn oom kon kijken. Zelf ben inmiddels al zo’n 20 jaar koiliefhebber, na zo’n 20 jaar fanatiek in de aquariumwereld te hebben rondgehangen.

KoiQuestion Joop van Tol Benchen en jureren deel 3 343x215 1

Na 11 jaar in het bestuur van een koivereniging actief te zijn geweest, heb ik een klein bedrijfje opgericht, genaamd KoiToday.nl dat kennisdeling tot doel heeft gesteld. Al jaren organiseerde ik cursussen, tot ik de samenwerking ben aangegaan met KoiSkills en KoiQuestion. Sinds kort opereren we onder de naam Koi Academy.

Naast cursus geven schrijf ik artikelen voor nationale en internationale bladen en heb ik inmiddels twee boeken uitgebracht (“KoiBijbel: Herkennen en Beoordelen” en “KoiBijbel: Waterkwaliteit”). Daarnaast adviseer ik dealers en hobbyisten op met name het gebied van koigezondheid en waterkwaliteit. Tot slot ben ik Local Certified Judge, waardoor ik op koishows als keurmeester mag optreden.

scheppen

Deel dit artikel!

600+ Cursisten hebben hier al hun kennis vergaard

Abonneer je op onze nieuwsbrief en evolueer je skills als hobbyist of professional.

Bedankt voor je inschrijving. We houden je op de hoogte
Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.