Kennis, Community en de helpende hand

Het is lang geleden dat slagvaardige partijen binnen de Koi hobby de handen ineen sloegen. Echt ineen sloegen bedoel ik dan. Trotse samenwerkingen geboren uit een zuivere intentie en om echt goed te doen voor de hobbyist in plaats van het vele voortuinopportunisme voor de “short term gains”. Ik benoem het expliciet want het is echt heel bijzonder wat hier gebeurt; potentieel landschapsveranderend voor de Koicommunity…

Koi-Cave vereniging

unknown 1 154x187 1

De KoiCave is een jonge vereniging die sinds vorig jaar echt nieuw elan toevoegt aan de hobby. In de politiek zou men het een “grass-root” beweging noemen, een breed gedragen ledenpartij die groeit door diens eigen positieve geluid te laten resoneren, maar dan zonder de politiek en wel alles met de hobby; ideaal toch? Met een sterke vertegenwoordiging in de regio hebben ze binnen de kortste keren lokaal draagvlak verworven en zo reiken ze verder dan de gebaande paden, maar raken hobbyisten echt meer geconnect. Alhoewel hun eerste show, geplaagd door Covid, niet is doorgegaan wisten ze er toch veelvuldig op uit te trekken om de hobbyist letterlijk en figuurlijk tegemoet te komen.

Want kennis delen doe je niet alleen

Misschien zijn zij wel een beetje wat KoiQuestion had moeten zijn volgens velen. Hoe vaak zijn we niet gevraagd of je geen lid van ons kon worden of wanneer wij een show zouden organiseren, maar de intentie lag daar nooit terwijl de ruimte wel werd gezien. KoiQuestion is informatief vanuit onafhankelijk oogpunt en dat moet het vooral blijven; een nieuwsplatform en portaal om de goede geluiden te versterken en mensen de weg te wijzen, maar dat is iets voor een andere keer. Het gaat er wel om dat deze partijen het erover eens zijn niet zelf allesomvattend te willen zijn, maar dat ze juist begrijpen dat je het niet allemaal alleen kunt en dat je door elkaar te versterken juist meer kunt bereiken dan alleen. Als je dat ook nog kunt doen vanuit eenzelfde gedachte en een gezamenlijk doel dan kun je vol vertrouwen en met toegewijde trots een samenwerking aangaan, waarbij het logo of de sticker op de kleding er niet eens meer toe doet, maar we vooral de intenties en goede daden zien door elkaar te versterken.

Koi-Academy

Koi Academy LogoKoiQuestion ging altijd al over kennisdeling. Niet alleen via de website, maar ook via workshops en lezingen die wij gaven op diverse shows en bij dealers sinds 2010. Ook hier merkten we op dat er mensen actief zijn in de hobby die dit zeer professioneel en goed doen en zo ontstond een samenwerking met Joop van Tol, verreweg de bekendste cursusleider in Nederland en auteur van de KoiBijbels 1 & 2. Ook Marco Zegers werd, aanvankelijk vanuit KoiQuestion en inmiddels vanuit zijn eigen KoiSkills, toegevoegd aan deze etalering van kennis en we vonden het tijd worden voor een eenduidige, herkenbare naam die ook zegt waar we voor staan; dit is Koi-Academy geworden.

Wij bieden een professionele en brede variatie aan cursussen, voor zowel beginners als gevorderden. Iedere gevolgde cursus geeft recht op een Certificaat van Deelname. Wij nemen daarnaast voor de liefhebbers ook examens af op twee niveaus. U kunt hier de titels “Koi Deskundige (KD)” en “Koi Specialist (KS)” mee behalen.

Wanneer u lid bent van deze vereniging, ontvangt u 10 euro per cursus korting

KOI CURSUS

De Koi-Academy is een samenwerking aangegaan met koivereniging KoiCave. Wanneer u lid bent van deze vereniging, ontvangt u 10 euro per cursus korting op het inschrijfgeld. Wanneer u twee cursussen volgt via Koi-Academy heeft u het lidmaatschapsgeld van deze mooie club dus al ruim terugverdiend. KoiCave biedt naast korting op onze cursussen nog vele andere voordelen. Het klopt dat Koi-Academy in het afgelopen jaar een samenwerking hadden waarbij leden van de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) korting kregen; doch de NVN was niet zeker over de voortzetting en wilde het wellicht zelf gaan organiseren. Even goede vrienden. In de KoiCave is wel een partner gevonden die volmondig voor de samenwerking wil gaan en die ook actief de cursussen onder de aandacht zal gaan brengen. Dan moet je ook gewoon voor elkaar durven gaan en dat bracht ons tot deze mooie samenwerking!

Adviesdienst Koi & vijver

ak logo

Kennis is mooi, maar de toepassing is goud! Echte hulp, niet op basis van een foto op Facebook, maar iemand die je situatie goed onder de loep neemt en samen met jou een goede analyse maakt van het probleem en je op basis daarvan adviseert. Merken zij nu dat het je ergens aan kennis ontbreekt, dan zullen ze je adviseren welke cursus geschikt zal zijn. Wil je ook zelf toegelaten worden tot de AK, dan is ondermeer het KS-diploma een vereiste.

Alledrie de partijen zijn landelijk actief

Alledrie de partijen zijn landelijk actief en hebben een eigen rol die samen een mooie cohesie vormen waarin ze elkaar versterken. Synergie zo je wilt. Als de die drie lagen samenvoegt, dan kunnen er dingen ontstaan waarvan je nu het bestaan nog niet eens afweet. We hebben al wel wat ideeën buiten de ledenkorting, het onderling versterken van elkaar en de cyclische ondersteuning voor de hobbyist. Dat gaan we nog even gezellig uitvogelen want laten we eerlijk zijn, het is ook nog hartstikke leuk ook samen! De video zegt eigenlijk alles:

Deel dit artikel!

600+ Cursisten hebben hier al hun kennis vergaard

Abonneer je op onze nieuwsbrief en evolueer je skills als hobbyist of professional.

Bedankt voor je inschrijving. We houden je op de hoogte
Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.